Svensk buffé – Vild & Vacker

Naturliga råvaror från Svenska skogar!
I det moderna köket är vilt en oslagbar råvara. Att äta vilt ligger också i samklang med vår samtid, där omsorg om miljön blir allt viktigare…             

Fördrink med viltgott
Lingondricka med hela lingon, serveras i portionsflaskor
Tunnbrödsrulle med rökt viltkött, ren, älg och hjort, pepparrotscrème och svenska blåbär, serveras på krusig salladsbädd med färsk persilja

På buffébordet
Rökt renstek, i skivor
Rökt älgkorv
Tranbär, serveras hela i en skål

Varmrökt regnbågsfilé, från Ställbergs rökeri där Dennis Fältström har tilldelats guld vid SM i mathantverk. Juryns betyg ”En nära nog idealiskt rökt fisk som vittnar om noggrannhet och gott hantverk”
Kall sås med röd rom och färsk dill

Helstekt hjortytterfilé marinerad i svensk rapsolja och svartpeppar
Messmörssås, viltfond, timjan, grädde, madeiravin samt hela lingon
Smörfrästa kantareller, gul lök och toppat med lite salt
Gästgifveriets potatissallad, lök, olivolja, vinäger, gräslök, rädisor, cocktailtomater samt en knippe vårlök
Gräddfil med svartpeppar och färska örter
Nykokt potatis, som är ekologisk odlad

Säsongens sallad med färsk örtkrydda

Hembakt kornknäckebröd med mjöl från Saltå Kvarn
Västerbottenost, att hyvla goda skivor av…
Bregott ekologiskt serveras i gjutjärnsask och med gjutjärnssmörkniv från Skeppshult, design Ernst

Dessert
Vaniljglass av god kvalité
Varm hjortronsås, ekologiskt rårörsocker
Färsk citronmeliss

Pris   525: -/person inkl. moms

 Naturligtvis fixar jag gluten och laktosfria alternativ, eller annan specialkost ni har behov av! 

Välkommen med beställning eller förfrågningar

icon_pdf Meny Svensk Buffé – Vild och vacker – pdf