Svensk buffé – Vild & Vacker

icon_pdf Meny Svensk Buffe – Vild och vacker – pdf

 Naturliga råvaror från Svenska skogar!
I det moderna köket är vilt en oslagbar råvara. Att äta vilt ligger också i samklang med vår samtid, där omsorg om miljön blir allt viktigare… 

Fördrink med viltgott 
Lingondricka med hela lingon, serveras i portionsflaskor 

Tunnbrödsrulle med rökt viltkött, ren, älg och hjort, pepparrotscrème och svenska blåbär, serveras på krusig salladsbädd med färsk persilja 

På buffébordet
Rökt renstek, i skivor 
Rökt älgkorv 
Tranbär, serveras hela i en skål 

Varmrökt regnbågsfilé, från Ställbergs rökeri där Dennis Fältström har tilldelats guld vid SM i mathantverk. Juryns betyg ”En nära nog idealiskt rökt fisk som vittnar om noggrannhet och gott hantverk” 

Kall sås med röd rom och dill 
Gästgifveriets potatissallad, lök, olivolja, vinäger, gräslök, rädisor, cocktailtomater samt en knippe vårlök

Helstekt hjortinnanlår från Bergslagsdelikatesser, marinerad i svensk rapsolja och svartpeppar 
Messmörssås, viltfond, timjan, grädde, madeiravin samt hela lingon 
Smörfrästa kantareller med gul lök och toppat med lite salt 

Nykokt potatis, som är ekologisk odlad 
Gräddfil med svartpeppar och färska örter 
Säsongens sallad med färsk örtkrydda 

Hembakt kornknäckebröd med mjöl från Saltå Kvarn 
Västerbottenost, att hyvla goda skivor av… 
Bregott ekologiskt serveras i gjutjärnsask och med gjutjärnssmörkniv från Skeppshult, design Ernst 

Dessert 
Vaniljglass av god kvalité 

Varm hjortronsås, ekologiskt rårörsocker 
Färsk citronmeliss 

 Pris 545: -/person inkl. moms 

 Naturligtvis fixar jag gluten och laktosfria alternativ, eller annan specialkost ni har behov av! 

Välkommen med beställning eller förfrågningar