Svensk buffé – Vild & Vacker
Meny Svensk Buffe – Vild och vacker – pdf
Naturliga råvaror från Svenska skogar!
I det moderna köket är vilt en oslagbar råvara. Att äta vilt ligger också i samklang med vår samtid, där omsorg om miljön blir allt viktigare…
Fördrink med viltgott
Lingondricka med hela lingon, serveras i portionsflaskor
Tunnbrödsrulle med rökt viltkött, ren, älg och hjort, pepparrotscrème och svenska blåbär, serveras på krusig salladsbädd med färsk persilja
På buffébordet
Rökt renstek, i skivor
Rökt älgkorv
Tranbär, serveras hela i en skål
Varmrökt regnbågsfilé, från Ställbergs rökeri där Dennis Fältström har tilldelats guld vid SM i mathantverk. Juryns betyg ”En nära nog idealiskt rökt fisk som vittnar om noggrannhet och gott hantverk”
Kall sås med röd rom och dill
Gästgifveriets potatissallad, lök, olivolja, vinäger, gräslök, rädisor, cocktailtomater samt en knippe vårlök
Helstekt hjortinnanlår från Bergslagsdelikatesser, marinerad i svensk rapsolja och svartpeppar
Messmörssås, viltfond, timjan, grädde, madeiravin samt hela lingon
Smörfrästa kantareller med gul lök och toppat med lite salt
Nykokt potatis, som är ekologisk odlad
Gräddfil med svartpeppar och färska örter
Säsongens sallad med färsk örtkrydda
Hembakt kornknäckebröd med mjöl från Saltå Kvarn
Västerbottenost, att hyvla goda skivor av…
Bregott ekologiskt serveras i gjutjärnsask och med gjutjärnssmörkniv från Skeppshult, design Ernst
Dessert
Vaniljglass av god kvalité
Varm hjortronsås, ekologiskt rårörsocker
Färsk citronmeliss
Pris 545: -/person inkl. moms
Naturligtvis fixar jag gluten och laktosfria alternativ, eller annan specialkost ni har behov av!
Välkommen med beställning eller förfrågningar