Uthyrning & Köp – Dukar, porslin och personal

För Christina är det en självklarhet att bjuda hem folk, men också att bjuda på full gästfrihet. Det ligger liksom i generna. Christinas mormors mor, Signe Borg (1894–1984), drev en populär handelsbutik i Kopparberg, Ljusnarsberg. När hon fyllde 50 år den 11 juni 1944 kunde man läsa i tidningen om hur hon hade kaffebjudning för hela sin kundkrets – i flera dagar! Särskilt torsdagsbjudningen tycks ha varit riktigt lyckad:

”I torsdags kväll var alla fruar där och kom visst inte hem förrän fram åt midnatt. Hon fick åtskilligt med presenter o telegram. Det var också 20 år sedan hon började affären här, så det blev ett dubbeljubileum.”

Denna gästfrihet framstår inte som mindre i ljuset av att det här var under krigets ransoneringsdagar.

När Christina fyllde 50 år den 22 augusti 2018 gjorde hon precis som sin mormors mor: hon bjöd in alla i kundkretsen som ville komma. Det kom 80 personer. Bilderna från den festligheten kan du se här på hemsidan under rubriken ”Bilder”.

För oss på Christinas Gästgifveri är det också en självklarhet att erbjuda full service även om ni inte har möjlighet att komma hem till Christina. Därför hyr vi ut porslin m.m. till er som beställer mat av oss. När ni har använt porslinet m.m. så behöver ni bara skölja ur och lägga tillbaks det i de medskickade specialväskorna. Vi erbjuder också köp av alltifrån servetter till papptallrikar. Givetvis kan vi även köra ut allt till er och vi erbjuder dessutom kunnig serveringspersonal.

icon_pdf Uthyrning – Köp- Dukar – porslin och personal