Bufféer

Storyn för Christinas Gästgifveri handlar i grunden om ett antal starka kvinnor. Christina själv är naturligtvis det mest lysande exemplet. Men det finns fler… 

Christina vill bjuda på smakupplevelser från jordens alla hörn. Därför har hon både en amerikansk och en italiensk buffé på menyn. Här låter hon helt enkelt dessa båda länders matkulturer möta Ervalla. 

Visste ni förresten att det förmodligen kryllar av släktingar till Christina ”over there”? Tre av Christinas mormors mors mostrar emigrerade nämligen till Amerika under 1880- och 90-talen. År 1887 lämnade Ida Charlotte Petersdotter Sverige för att söka lyckan i det stora landet i väster och 1891 och 1893 följde hennes systrar, Elina Mathilda Petersdotter och Anette Sophi Petersdotter, efter. Tänk om några av deras barnbarns barnbarn kommer till Ervalla och Christinas Gästgifveri någon gång… Då måste de ju bara få avnjuta den amerikanska buffén – en fantastisk Barbecueupplevelse! 

Och det finns fler starka kvinnor kopplade till Christinas Gästgifveri. Så bakar till exempel mamma Monica Jarl gott och nyttigt kornknäckebröd som serveras både på den svenska och den vegetariska buffén. 

I pdf:erna här nedan kan ni se allt gott som Christina bjuder på i sina bufféer.